A Biblia elsősorban nem egy parancsokkal teli könyv

Talán sokaknak meglepő, de a Biblia elsősorban nem egy parancsokkal teli könyv, hanem Isten általa akar kapcsolatba lépni az emberrel. A Bibliáról a legtöbb embernek a parancsolatok és a törvények jutnak eszébe, valamint az áthágásukkal járó büntetések. A törvények valóban részei a Szentírásnak. De vajon az a legfontosabb célja, hogy szabályozza az emberi életet, mint ahogyan az állam törvényei?

Jézus például ezt mondta egyszer: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté ev. 11,28)‬ Jézus magához hív… nem a törvényekhez, hanem a vele való kapcsolatra. Bár a parancsolatok fontosak, a Biblia központi üzenete az az örömhír (evangélium), hogy Krisztus meghalt a bűneinkért, és így Isten kész helyreállítani a vele való kapcsolatunkat, ha befogadjuk Jézus Krisztust mint Megváltónkat és Urunkat.

Hogy lehet egy könyv a kapcsolatépítés eszköze Isten és ember között? Erről az jut eszembe, hogy amikor elkezdtem ismerkedni a feleségemmel, nagyon távol laktunk egymástól. Ezért úgy egyeztünk, hogy a telefonbeszélgetések és a személyes találkozások mellett e-maileket írunk egymásnak. Ez utóbbiak nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy megismerjünk fontos dolgokat egymásról, és a kapcsolatunk sokat épült a levelezés által is. Hasonlóan, a Biblia Isten levele, amely által fel akarja venni a kapcsolatot az emberrel, és építeni, mélyíteni akarja azt.

Blogom és Instagram profilom újraindítása alkalmából ezzel a fontos igazsággal köszöntöm az olvasót! A keresztény élet egy bőséges, teljes élet, és mi más mutatná ezt a legjobban, mint az, hogy a keresztény élet lényege egy izgalmakkal teli személyes kapcsolat Istennel Jézus Krisztus által. A blogom ezt szeretné bemutatni azzal együtt, hogy a keresztény hit egy értelmes és ésszerű hit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük